Vine

De applicatie Vine!

Het delen van filmpjes tot een bepaalde tijd lijkt echter een trend te gaan worden in de applicatie industrie. Vine is een social media platform dat vaak word gebruikt op smart Phones. Je kunt op een slimme manier korte filmpjes van maximaal zes seconde maken. Vervolgens is het mogelijk om de filmpjes te delen met je volgers op instagram bijvoorbeeld. Vine was voorheen alleen beschikbaar voor het besturingssysteem IOS maar sinds 2013 is de App geschikt voor elke besturingssysteem. Dit moest Vine realiseren omdat Andriod ongeveer driekwart van de markt in handen heeft. Het is logisch dat de App ook voor dit besturingssysteem geschikt is.

De kleine filmpjes van maximaal zes seconden kunnen direct in een Tweet of post afgespeeld kunnen worden. De filmpjes zijn laagdrempelig en kunnen door bijna elke smart Phone afgespeeld worden waardoor het toegankelijk is voor iedereen. Omdat de filmpjes zo kort zijn duurt het niet lang totdat voordat de Vine geladen is. Dit ontneemt voor irritaties van gebruikers weg. Vaak zoeken mensen naar een ander filmpje als het ene filmpje niet snel laad of afspeelt. Dit probleem is dus verholpen doordat je met Vines kunt werken. Zo word Vines dus ook vaker gedeeld dan Youtube filmpjes.

Groei van Vine

De applicatie is ongeveer met 400 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal in het jaar 2013. Zo heeft twitter ook de keuze gemaakt om de applicatie over te nemen. Grote organisaties kunnen hier ook op inspelen en maken momenteel ook gebruik van het medium. We denken denk aan organisatie van de grootte van Mc Donald, Dove, General Electric etc. In de Verenigde Staten is de applicatie een hype en telt het nu ongeveer 40 miljoen geregistreerde gebruikers over heel de wereld. Snapchat en instagram zijn twee concurrenten van het medium.

Verdienmodel Vine

Er is op het moment nog geen verdienmodel voor Vine. Er zijn wel veel mogelijkheden die applicaties beheerders kunnen gebruiken. Je kunt naar mijn mening een maximum video’s instellen en als men over het maximum heen zijn dat er dan nieuwe Vines ingekocht kunnen worden voor een bepaald bedrag. Lidmaatschap zou ook nog een vorm kunnen zijn om geld te verdienen met de applicatie.

Bronnen:

http://www.marketingfacts.nl/berichten/vine-een-wat-hoe-voor-bedrijven

http://watisvine.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s