Twitter

Wat is Twitter?

Het is een gratis platform waarmee actieve gebruiker korte berichten kunnen publiceren. Deze berichten kunnen maximaal 140 tekens bevatten. Het is sociaalnetwerksite waarbij mensen elkaar kunnen volgen en op elkaar kunnen reageren. In 2015 heeft bijna elke laag van de samenleving een Twitter account. Van politici tot aan studenten.

 

Achtergrondinformatie          

Twitter is opgericht in Maart 2006 door Obvious Corp. Dit is een bedrijf uit San Francisco. Het medium is begonnen als een onderzoeksproject binnen het bedrijf Odeo.  Het Twitter project team heeft al diverse prijzen en nominaties gewonnen met het concept.

 

Verdienmodel

Adverteerder kunnen zoekwoorden opkopen bij Twitter om nog beter gevonden te worden. Als actieve gebruiker bepaalde zoekwoorden invoeren dan worden er advertenties getoond in de tijdlijn van de gebruiker. Dit word maar eenmalig gedaan per gebruiker. Als de Tweet niet aanslaat bij de gebruiker dan worden er niet meer geTweet.

 

Geen winst

Twitter maakt ondanks de miljoenenomzet nog steeds geen winst. Vanaf het begin in 2006 heeft de onderneming een totale verlies geleden van 419 miljoen dollars. Het kan alleen bestaan door de private investeringen van 759 miljoen dollars. 112 miljoen daarvan gaat direct naar R&D en 80 miljoen daarvan gaat naar de marketing afdeling. De kosten zullen naar verwachting oplopen naar 750 miljoen dollars.

 

Bronnen:

http://www.marketingfacts.nl/berichten/hoeveel-is-twitter-eigenlijk-waard

http://www.nu.nl/beurs/3828611/twitter-nederland-maakt-bescheiden-winst.html

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s