Tinder

Wat is Tinder?

Tinder is een snel groeiende app (datingapp) waarbij je eenvoudig in contact kan komen met je omgeving. Tinder heeft voor meer dan vijftien miljoen matches gezorgd. Je logt in met een Facebook account en je kan beginnen. Nadat dit gebeurt is kan je mensen gaan bekijken die op actief zijn op de dating app. Je kan aangeven wie je leuk vind en de desbetreffende persoon krijgt hier een melding van. Zo komen mensen in 2015 dichter bij elkaar zonder elkaar gezien te hebben. Daarnaast zit er ook een chatfunctie op waarmee je gemakkelijk kunnen praten en elkaar kan leren kennen.

Hoe werkt het nou?

De app is toegankelijk met een facebook account. Zodra je inlogt met je facebook account importeerd Tinder alle fotos en likes die men voorheen heeft geplaatst. Je kan je profiel instellingen aanpassen en instellen op een bepaalde leeftijd, geslacht, regio etc. Zodra je dit hebt gedaan komen er verschillende foto’s tevoorschijn die eventueel passen bij jou profiel. Met de SWIPE functie kan je naar link swipen en alle foto’s van verschillende profielen bekijken en beoordelen met HOT OR NOT. Bij facebook kennen we de term LIKE, bij Tinder is dit HOT OR NOT.

Tien jaar geleden was daten niet zo toegankelijk als dat nu het geval is. Mensen met weinig motivatie vinden het concept wel grappig. Men hoef geen blauwtje meer te lopen en kunnen nu online flirten zonder dat er sprake is van oogcontact of fysieke contact. Nadat dit traject is het ook mogelijk om elkaar in het echt te zien. De chatfunctie is toch niet de ideale manier om iemand voor het eerst te spreken.

Het verdienmodel van Tinder

Tinder heeft sinds kort een verdienmodel. In november kondigde Tinder dit al aan bij hun actieve gebruikers. Er verschenen berichten van gebruikers die gevraagd werden te betalen voor bepaalde futures. Er werd getest met een plus abonnement met prijzen van 0,99 tot 19,99. Tinder Plus word momenteel al aangeboden als een maandabonnement dat automatisch verlengt word. Gebruikers in Amerika kunnen elke maand een upgrade kopen voor 9,99 dollar per maand. Als je ouder bent dan 28 dan stijgt de prijs met het dubbele. Dit betekent dat je dus 19,99 betaald. De redenering hierachter is dat oudere gebruikers meer te besteden hebben en dus ook eerder betalen.

De prijzen die Tinder aanbied zijn heel variërend. Zo wordt Tinder aangeboden voor 14,99 pond per maand. Voor gebruikers van 18 tot 27 betaald men 3,99 per maand. In Benelux zijn de prijzen een stuk lager dan in alle andere landen in heel de wereld. In Nederland bijvoorbeeld betaald je 1,99 per maand voor jonge gebruikers. We zien dus dat Tinder een variërende prijs strategie gebruikt om aan haar geld te komen.

De nieuwe functionaliteiten zijn meer op de zware gebruiker gericht. Niet iedereen is dus blij met de nieuwe functionaliteiten.

Bronnen:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s