Pinterest

Pinterest

Ben Sillberman heeft in december 2009 een sociaal netwerk opgebouwd genaamd Pinterest. Het medium is een vergelijkbare prikboord waar men zijn/haar afbeeldingen kunnen vast zetten die je op het internet hebt gevonden. Je kan je afbeelding vastzetten in verschillende Moodboards. De meeste actieve gebruikers op Pinterest zijn de vrouwen. Het platform telt 80% vrouwen die gebruik maken van het medium. Het is een sociaal netwerk omdat de Moodboards openbaar zijn en anderen je kunnen volgen. Ook kan je een andere gebruik vastpinnen, oftewel als vriend toevoegen.

Pinterest in pas in 2010 van start gegaan. Toen Pinterest net  was gelanceerd kon je alleen maar op uitnodiging het medium gebruiken. Een paar maanden later was dat niet meer nodig. Je kon jezelf gewoon registreren. In de eerste 9 maanden kende het platform al meer dan 10 miljoen gebruikers. Door dit gegeven was Pinterest de snelst groeiende website ooit.

Het verdienmodel

Affiliate marketing is de manier waarmee het medium momenteel aan haar geld komt. Hierbij ontvangt Pinterest het geld als iemand op een link klinkt naar een website of webshop. Dit zijn meestal kleine bedragen of percentages.

Verdienmodel
Pinterest verdient momenteel geld door middel van affiliate marketing. Hierbij ontvangt Pinterest een klein bedrag of percentage als een bezoeker op de link klikt naar een webshop of als een doorgelinkte bezoeker iets uit de webshop koopt. Binnenkort zal Pinterest ook met advertenties gaan werken aangezien het medium snel met een nieuwe functie komt. Het is een functie waar gebruiker en bedrijven kunnen inzien hoe er op bepaalde content word gereageerd.

Bronnen:

http://www.nu.nl/nuzakelijk-overig/3366724/pinterest-dichterbij-gewenst-verdienmodel.html

http://www.emerce.nl/nieuws/pinterest-stap-dichterbij-activatie-verdienmodel

https://willemsejoost.wordpress.com/2014/10/25/pinterest-ontstaan-verdienmodel/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s