Instagram

In mijn vorige blog heb ik jullie kennis laten maken met instagram. In dit artikel worden topmerken besproken die op instagram populariteit genieten. We kennen allemaal de internationale voorbeelden van merken als Nike met miljoenen volgers. Maar hoe staat het met deze merken in Nederland?

In een onderzoek van Jolante van Hemert zijn meer dan 200 merken onderzoek. 70 procent van deze merken zijn aanwezig op Instagragram. 20 procent daarvan heeft meer dan 10.000 volgers, 30 procent tussen de 1000 en 10.000 volgers en 50 procent minder dan 1000 volgers. Er zijn 2 merken gevonden met meer dan 100.00 volgers. Dit zijn de bedrijven KLM en AJAX. Fashion, magazines en voetbal staan in de top 25. Een aantal internationale merken heeft een specifiek Nederlandse aanwezigheid, onder andere Elle, Ikea, Ben & Jerry’s, Samsung, Coca-Cola. Als men als merk in Nederland boven de 5000 volgers heeft, doet dit merk het al redelijk goed.

Dit onderzoek laat zien, dat merken in Nederland het goed zullen doen om aanwezig te zijn op social media en voornamelijk Instagram. Zo heeft Instagram op dit moment al 1,8 miljoen Nederlandse volgers. Instagram biedt 100 procent organisch bereik. Tot slot zijn er veel advertentiemogelijkheden op komst, waardoor de doelgroep makkelijker getarged kan.

http://www.marketingfacts.nl/berichten/onderzoek-de-populairste-merken-in-nederland-op-instagram

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s